Rendang

Aantal personen: 4

Voorbereidingstijd: 120 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

Beschrijving

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg na ongeveer 3 minuten suiker, koriander, komijn, kurkuma, kardemompeulen, gember, citroengras en rode peper toe. Bak alles 5 minuten, dan kunnen de rundvleesblokjes erbij. Roer alles goed om en bak het vlees even aan.

Schenk de kokosmelk erbij, voeg de salam- en limoenblaadjes toe en breng alles aan de kook. Laat het gerecht met deksel op de pan minimaal 2 uur pruttelen op zacht vuur; het vlees moet bijna uit elkaar vallen. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout en haal voor het serveren het citroengras en de salam- en limoenblaadjes en eventuele restjes van de karedmompeulen eruit.

Lekker met rijst en boontjes.

Bron

Ronald Giphart & Mascha Lammes (2015), Vurrukkelluk